5 beneficii ale apei micelare

5 beneficii ale apei micelare


Ce este apa micelara si de ce o folosim?

Apa micelară este un produs multifuncțional de îngrijire a pielii, care a devenit un favorit printre pasionatii de skincare  și dermatologi.
Contine de obicei apă purificată, humenctanti precum glicerina și agenți tensioactivi ușori.
Moleculele acestor agenți tensioactivi ușori se unesc pentru a forma micele, un tip de structură chimică sferică care ajută la extragerea murdăriei și a uleiului de pe piele .

Apa micelară este nu numai blândă, ci și extrem de eficientă în îndepărtarea murdăriei, a machiajului și a uleiului pentru a vă ajuta să vă curățați porii în timp ce tonificați pielea.
În plus, nu conține alcool și poate contribui la promovarea hidratării pielii, reducând iritarea și inflamația, menținându-vă pielea moale, suplă și netedă .
 

Iată 5 avantaje și utilizări ale apei micelare.

1. Favorizează hidratarea pielii
Apa micelară conține glicerină, care poate ajuta la susținerea hidratării pielii. De asemenea, conține agenți tensioactivi care sunt foarte ușori și mai puțin iritanți pentru cei cu pielea uscată.
Majoritatea tipurilor de apă micelară prezintă compuși hidratanți precum glicerina, care s-a dovedit că ajută pielea să păstreze umezeala mai eficient.
Într-un studiu, aplicarea glicerinei pe pielea iritată a fost eficientă pentru restabilirea hidratării pielii și îmbunătățirea funcției de barieră naturală a pielii .
O altă analiză a raportat că glicerina poate ajuta la accelerarea vindecării rănilor, la protejarea împotriva iritațiilor și la îmbunătățirea hidratării atunci când este aplicată local .

Mai mult decât atât, agenții tensioactivi din apa micelară sunt foarte blânzi și mai puțin iritanti, făcându-l o alegere excelentă pentru cei cu pielea uscată.

2. Îndepărtează murdăria și uleiul

Apa micelară este de obicei folosită ca demachiant facial pentru a ajuta la îndepărtarea machiajului, a murdăriei și a uleiului de pe piele.
Acest lucru se datorează prezenței micelelor, care sunt compuși care sunt extrem de eficienți în îndepărtarea murdăriei și a uleiului pentru a menține pielea limpede.

Micelele pot crește, de asemenea, permeabilitatea pielii, permițând produselor de curățare să ajungă la straturi mai adânci ale pielii .
S-a demonstrat că glicerina crește și permeabilitatea pielii, ceea ce poate spori eficacitatea compușilor de curățare din apa micelară.
Apa micelară este adesea utilizată pentru a îndepărta machiajul, murdăria și uleiul de pe piele. Mai multe dintre ingredientele sale pot crește permeabilitatea pielii, permițând o curățare mai profundă.
 

3. Bun pentru toate tipurile de piele
Apa micelară poate fi utilizată pe orice tip de piele. Poate fi benefic în special pentru cei cu piele sensibilă, deoarece poate ajuta la reducerea inflamației și iritației pielii.

Apa micelară este incredibil de versatilă și este potrivită pentru aproape orice tip de piele, indiferent dacă aveți pielea uscată, grasă sau normală.

Este benefic în special pentru cei cu pielea sensibilă sau afecțiuni precum rozaceea, deoarece nu conține ingrediente care pot fi iritante pentru piele, cum ar fi săpunurile și alcoolii .

Glicerina, unul dintre principalii compuși din apa micelară, s-a dovedit, de asemenea, că reduce inflamația și iritarea pielii.

De exemplu, un studiu a arătat că aplicarea glicerinei a redus local iritarea pielii și a scăzut mai mulți markeri de inflamație la șoareci .
 

4. Păstrează pielea limpede

Apa micelară poate ajuta la îndepărtarea murdăriei și a uleiului, care poate ajuta la prevenirea porilor și cosurilor blocate pentru a menține pielea limpede.

Apa micelară ar putea ajuta la menținerea echilibrului, în special pentru cei cu acnee, pori blocați sau pete încăpățânate.

Condiții precum acneea sunt adesea cauzate de porii înfundați, care se pot inflama și se pot transforma în comedoane .

Deși cercetările privind efectele apei micelare în sine sunt limitate, mai multe studii au constatat că utilizarea unei spălări ușoare a feței poate ajuta la îmbunătățirea acneei și la reducerea punctelor negre.

Mai mult decât atât, apa micelară poate fi aplicată folosind doar un tampon de bumbac, ceea ce elimină necesitatea periilor de față și a lavetelor care pot răspândi germeni și bacterii.
 

5. Usor de folosit

Apa micelară poate înlocui alte câteva produse din rutina de îngrijire a pielii, ușor de utilizat și convenabilă.

Deoarece acționează ca un demachiant, si toner, elimină necesitatea altor produse de îngrijire a pielii, care pot elibera spațiu și pot reduce aglomerația din dulapul dvs.

Este, de asemenea, minunat pentru călătorii și poate fi util în situații în care este posibil să nu aveți acces la apa curentă.

 

CONCLUZII

Apa micelară este un produs de îngrijire a pielii care poate ajuta la curățarea și tonifierea pielii.

Pe lângă promovarea hidratării pielii, îndepărtarea murdăriei și a uleiului și contribuirea la menținerea pielii limpezi, este potrivit pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru pielea sensibilă.

În plus, convenabil și ușor de utilizat, făcându-l un plus util la rutina de îngrijire a pielii.
 In magazinul nostru gasesti apa micelara de la FAVISAN, cu ingrediente naturala, cu glicerina, fara alcool

DEMACHIIANT TONIC HIDRATANT
NU CONTINE ALCOOL, COLORANTI
CURATA IMPURITATILE, PH FIZIOLOGIC


 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 


 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!