Dincolo de aparența

Dincolo de aparența


Saloanele de înfrumusețare sunt locuri în care se manifestă grijă și se trăiesc experiențe aparte.

Ce se întâmplă când oamenii vizitează saloanele de înfrumusețare?
Vizitele la salon vizează doar modelarea esteticii clientului, sau aceste spații au implicății mai profunde?
Studiile arată că dincolo de frumusețe, saloanele pot fi spații în care clienții pot avea conversații intime cu specialiștii în beauty.
Asta înseamnă că pe lângă abilitatiile tehnice de stilizare a părului, muncă în industrie implică și ascultarea, interacțiunea cu emoțiile clienților.
Majoritatea specialiștilor se descriu mai degrabă că niște consilieri. Într-o vitrină din Melbourne se poate vedea afirmația cu subtonuri amuzante: Terapia este scumpă, alege o tunsoare în loc.

Dincolo de detaliile  tehnice
Studiile realizate în Statele Unite, arată că specialiștii în beauty pot acționa ca educatori în domeniul sănătății, aceștia având contact fizic cu clienții și acces la diverse comunități, depinzând de salon.
Unii specialiști sunt angajați în asistarea în campaniile educaționale publice de educare a populației, popularizând informații despre  diabetsau alte probleme de sănătate.
 Se poate vorbi de o relație comercială în care stilistul, într-o poziție neutră, poate deveni un consilier de ajutor în soluționarea problemelor din viață de zi cu zi a clienților, aceștia simțindu-se poate mai liberi în explicarea problemelor decât s-ar simți în expunerea acestora familiei sau prietenilor.
De aceea la nivel global sunt inițiative prin care personalul din saloane este instruit pentru a răspunde unor astfel de solicitări.
În unele state din SUA, "cosmetologii", stiliști manichiuristi și alți lucrători din salon sunt obligați legal să ia parte la cursuri de formare pentru conștientizarea violenței domenstice și agresiunii.

Ce vine la pachet cu profesia de specialist în beauty ?
Așteptarea ca experții în beauty să răspundă la probleme precum violență domestică este o cerință mare.
În timp ce majoritatea conversațiilor  de zi cu sau în cursul unei săptămâni s-ar putea să nu fie atât de încărcate, specialiștii primesc uneori informații cu încărcătură, stresante, având în vedere segmentul larg al comunității cu care intră în contact în decursul lunilor și anii de exercitare a profesiei.

Dincolo de suprafață
Feministele care scriu despre frumusețe s-au concentrat mult timp pe așteptările de gen menținute în aceste spații. Din această perspectivă, saloanele au fost văzute ca întărind stereotipurile despre cum ar trebui să arate femeile și cum ar trebui să-și mențînă corpul.
În timp ce unii ar putea da vină pe o lume din ce în ce mai îmbibată de imagini din cauza popularității rețelelor sociale, cum ar fi Instagram, am putea să ne uităm și la ce fel de refugiu emoțional oferă salonul pentru o lume în criză.
Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a identifica ce se poate face pentru a sprijini lucrătorii din această industrie, care s-ar putea trezi accidental să acționeze ca asistenți sociali sau terapeuți nepregătiți cu puțîn sprijin sau recunoaștere comunitară.



 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!