Piele frumoasă după 50 de ani ? Da, este posibil.

Piele frumoasă după 50 de ani ? Da, este posibil.

Piele frumoasă după 50 de ani ? Da, este posibil.

Obțineți acum o piele strălucitoare

Înțelepciunea și încrederea ta pot crește pe măsură ce îmbătrânești, dar nu același lucru este valabil pentru multe dintre nivelurile tale de hormoni. În timpul menopauzei, nivelurile scăzute de estrogen au un impact mare asupra pielii tale. Nivelul mai scăzut de estrogen te face predispusă la subțierea pielii, lăsarea și riduri. Din fericire, poți ameliora unele dintre efectele îmbătrânirii asupra pielii, având grijă de nevoile specifice ție de îngrijire a pielii.

Pielea ta și menopauza
Menopauza provoacă multe modificări tale. Corpul tău încetează să producă la fel de mult colagen. Pierzi din stratul de grăsime de sub piele și elasticitatea pielii scade. Acest lucru, combinat cu uscăciunea cauzată de modificări hormonale, poate provoca căderea -- în special în jurul gâtului, maxilarului și obrajilor -- linii fine și riduri.

Curăță!
Curățarea este un pas important de îngrijire a pielii – mai ales pe măsură ce îmbătrânești. Pe măsură ce îmbătrânești și pielea ta devine mai uscată, pielea ta are nevoie de umiditate suplimentară. Cheia este folosirea unui produs de curățare potrivit pentru pielea uscată. Deci, optează pentru o formulă cremoasă care hidratează în loc de spumă sau gel de curățare, care pot elimina umezeala.

Hidratează, hidratează, hidratează
După menopauză, pielea ta devine mai uscată, deoarece glandele care produc uleiuri nu sunt la fel de active. Încercați să dați pielii mai multă umiditate cu o cremă mai densă.. Sari peste dusurile lungi si fierbinti și aplică crema hidratantă cât timp pielea ta este încă umedă. Asta ajută la creșterea hidratării.

Încă ai nevoie de SPF
Chiar dacă cancerul de piele și ridurile sunt cauzate de cantitatea de soare pe care ai primit-o la 20, 30 și 40 de ani, totuși trebuie să vă protejezi pielea. De ce? Pielea poate avea mai puțină protecție naturală decât atunci când erai mai tânăr. Așa că alege un SPF cu spectru larg de 30 sau mai mare și utilizează crema cu factor de protecție în fiecare zi.

Minimizează încrețirea pielii
Facem riduri de la prea multe daune solare de-a lungul anilor, precum și modificările hormonale ale menopauzei. Pe măsură ce nivelurile de hormoni scad odată cu vârsta, acest lucru poate schimba calitatea pielii și poate înrăutăți ridurile. Ridurile pot fi mai evidente atunci când pielea este uscată, mai ales pe măsură ce îmbătrânești. Folosește cremă hidratantă pe față, pe linia maxilarului și pe gât în ​​fiecare zi și caută  produse de îngrijire a pielii concepute pentru a ajuta la combaterea liniilor fine și pierderea elasticității și care conduc la un aspect general mai luminos.

Ai grijă  pe petele pigmentare
Petele  pigmentare cauzate de vârstă de pe față, mâini și piept pot deveni mai evidente în preajma menopauzei. Le poți preveni folosind  protecție solară în fiecare zi. Ai deja pete Decolorează-le cu produse de exfoliere care elimină celulele moarte ale pielii, care pot fi terne și descuamate. Produsele pentru iluminarea pielii pot ajuta la estomparea petelor. Tonerul  pot ajuta, de asemenea, la uniformizarea culorii pielii.

Ajută-ți mâinile
Dosul mâinilor poate pierde umiditate, colagen și grăsime în timpul menopauzei. Acest lucru poate face venele mai evidente și pielea mai ridată. În plus, pielea ta poate arăta transparentă și osoasă. Pentru a reduce aspectul ridurilor, folosește adesea cremă hidratantă pe mâini. Protejați-le de soare. Și purtați mănuși atunci când lucrezi în curte.

Mănâncă-ți antioxidanții
Colagenul confera pielii tale aspectul tineresc si iti mentine pielea fină. Pe măsură ce nivelul de estrogen scade, la fel scade și colagenul din piele. Consumul de alimente cu antioxidanți poate ajuta la întărirea pielii din interior spre exterior. Căută fructe și legume viu colorate (își iau culoarea din acești compuși sănătoși) și încearcă să mânânci fiecare culoare a spectrului.

Alimentează-te cu Soia
Soia este bogată în izoflavone, compuși pe bază de plante care par să acționeze ca estrogenul în organism. Izoflavonele pot ajuta la îmbunătățirea schimbărilor legate de vârstă, cum ar fi subțierea pielii. Experții cred că aproximativ 50 mg de izoflavone pe zi pot ajuta femeile aflate la menopauză.

Căută Echilibrul
Stresul  poate face pielea mai uscată și mai sensibilă. De asemenea, poate declanșa afecțiuni precum psoriazisul. Și dacă ești stresată, s-ar putea chiar să uiți de rutina de îngrijire a pielii. Încercă yoga, meditația și alte tehnici de reducere a stresului pentru a te ajuta să te relaxezi.

Fă mișcare
Mișcarea face mai mult decât doar tonifierea mușchilor. Ajută pielea. În primul rând, ameliorează stresul. Exercițiile fizice stimulează și circulația, care începe să încetinească odată cu vârsta. Oxigenul suplimentar și fluxul de sânge vă pot ajuta pielea să arate mai strălucitoare și mai sănătoasă.

Fă-ți somnul de frumusețe
Odihna suficientă ajută pielea să arate proaspătă. Somnul poate ajuta la prevenirea cercurilor întunecate de sub ochi și, de asemenea, oferă restului corpului o șansă de a se reîncărca. Lipsa somnului poate schimba nivelul hormonal și metabolismul în multe dintre modurile în care o face îmbătrânirea. Așa că dormiți între 7 până la 9 ore în fiecare noapte.


 

 


 

 


 

 

 

 


 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!