Ulei esențial de Eucalipt Citronat 10 ml

MAYAM
11,40 Lei

Este recunoscut pentru proprietățile antiinflamatorii, antalgice și calmante, folosit în probleme cutanate de natură infecțioasă sau fungică, eczeme, prurit, în reumatism și artrită pentru calmarea durerillor și în afecțiuni ale căilor respiratorii. Este util și în produse de igienă sau ca repulsiv de insecte.

In stoc

Durata de livrare: 24 de ore

Limita stoc
- +
Adauga in cos
Cod Produs: 00000373 Ai nevoie de ajutor? 0745586198
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)
"

Ulei esențial de Eucalipt citronat - descriere, recomandări

Eucaliptul citronat reprezintă una din sutele de specii de eucalipt. Are frunzele mari și lucioase sub formă de lance care emană un miros puternic atunci când sunt zdrobite. Denumirea eucaliptului citronat se datorează mirosului proaspăt ușor citric pe care-l degajă.

Uleiul esențial de eucalipt citronat are nenumărate proprietăți binefăcătoare, este folosit atât în scopuri terapeutice cât și pentru parfumare. Are proprietăți antiinflamatoare, antiinfecțioase, antalgice și antispasmodice, este util în nenumărate afecțiuni ale căilor respiratorii, ale pielii, sistemului muscular și osteoarticular

Metoda de obținere: prin distilare cu vapori de apă din frunze

Proprietăți organoleptice: lichid clar gălbui, vâscozitate redusă

Descriere olfactivă: miros puternic cu note citrate, aromatic, proaspăt 

Ingrediente (INCI): eucalyptus citriodora oil


Proprietățile uleiului de eucalipt citronat

  • antiinflamator
  • antireumatic
  • antiinfecțios
  • antalgic
  • antispasmodic
  • purifiant, antimicotic
  • repulsiv de insecte
  • calmant pentru piele, anti-prurit
  • calmant general și liniștitor


Recomandări, aplicații

  • reumatism, artrită reumatoidă, artrită inflamatorie
  • dureri musculare și articulare, picior de atlet, tendinite, întinderi
  • afecțiuni ale căilor respiratorii
  • eczeme, iritații și alergii cutanate, micoze
  • mâncărimi, înțepături de insecte
  • infecții respiratorii și virale
  • zona zoster, dureri nevralgice
  • alungarea insectelor, în special a țânțarilor
  • parfumarea lenjeriilor, rufelor


Cum se folosește în cosmetică și aromaterapie

  • ca ingredient în uleiuri, creme și balsamuri pentru aplicații cutanate
  • în combinație cu alte ingrediente active pentru prepararea de creme și alifii specifice
  • ca ingredient în formule pentru sportivi
  • ca ingredient pentru un spray anti-țânțari sau pentru un produs calmant după înțepăturile de insecte
  • diluat în bază de ulei vegetal pentru un masaj pe torace în caz de infecții respiratorii și pentru fluidificarea secrețiilor: faringite, laringite, bronșite, gripă
  • inclus în săpunuri
  • ca ingredient pentru cleansere, șampoane și alte produse de igienă
  • diluat în ulei vegetal și aplicat prin masaj de-a lungul coloanei vertebrale sau local în zonele cu probleme
  • prin vaporizare sau difuzare aeriană pentru a crea o atmosferă liniștitoare, relaxantă
  • pulverizat în încăperi pentru împrospătarea și purificarea aerului
  • pulverizat în dulapuri și așternuturi, diluat în prealabil cu alcool+apă


Mod de păstrare: la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă

Date de siguranță, precauții în utilizare:

  • ca regulă generală, înainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel puțin 24 de ore înainte de aplicare
  • detalii despre utilizarea în siguranță a uleiurilor esențiale
  • a se evita contactul cu ochii
  • contraindicat în trimestrul I de sarcină
  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • uz extern; uzul intern se recomandă sub îndrumarea unui medic sau aromaterapeut
"

Scrie un review


Review-ul a fost trimis cu succes.

close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!