Cum iți poate schimba viața monitorizarea cantității de apă pe care o bei?

Cum iți poate schimba viața monitorizarea cantității de apă pe care o bei?

Hidratarea adecvată este cheia pentru a-ți transforma viața. Apa are capacitatea de a-ți îmbunătăți cariera, viața personală și sănătatea generală.

Un expert in masaj mi-a relatat că este capabil să identifice dacă o persoană este bine hidratată doar pe baza modului în care se simt mușchii în timpul unui masaj. Dar, de cele mai multe ori, nu avem nevoie de un profesionist pentru a ști că cei mai mulți dintre noi suntem sever deschihdratați. Un sondaj realizat de New York Hospital-Cornell Medical Center a constatat că 75% dintre adulți sunt deshidratați cronic.

Pentru a reuși în viața profesională și personală, trebuie să avem grijă de sănătatea noastră - iar apa pe care o bem este o componentă esențială a acestui obiectiv. Oamenii pot supraviețui până la 21 de zile fără mâncare, dar doar trei până la patru fără apă. Așadar, înainte de a ne înscrie la o nouă sală de sport, de a începe o nouă dietă sau de a merge într-o tabără de meditație ar trebui mai întâi să folosim unul dintre cele mai puternice și ușor de uitat instrumente pe care le avem: apa.

Înțelege-ți echilibrul

Auzim zilnic multe îndemnuri despre cum să atingem echilibrul în viața personală  și profesională, dar fiecare individ atinge acest echilibru în mod diferit. Ceea ce este important este să înțelegem că nu putem atinge cele mai înalte niveluri de succes dacă suntem în mod constant blocați de oboseală și stres.

Când ne dorim să ne îndeplinim scopurile, în mod natural ne gândim cum să stoarcem mai multe ore în zi pentru muncă. Dormim și mâncăm prost, iar singurul lichid pe care îl validăm este cofeina . În timp, realizăm că și rezultatele muncii sunt afectate de lipsa grijii pentru sine.

Este necesară o schimbare a mentalității . A investi în sănătate înseamnă a investi în munca pe care o depunem. Timpul pe care îl petrecem bând apă, făcând mișcare și odihnindu-ne este în mod inerent productiv, deoarece ne pregătește să lucrăm cu eficiență și ușurință a doua zi.

Și chiar dacă este un act aparent mic, o pauză pentru o înghițitură de apă îmi amintește să am grijă de mine atunci când încerc să merg prea repede - îmi permite să încetinesc, să recalilibrez și apoi să mă întorc la lucru.

Patru moduri în care apa vă poate transforma viața

Apa reprezintă 60% din corpul uman și, totuși, atunci când ne simțim letargici, distrași, nu considerăm adesea că deshidratarea ar putea fi vinovată. Apa este un nutrient vital, la fel de important ca și consumarea de vegetale și să obținem vitamina D în timpul iernii, iar fără ea, atât sănătatea noastră fizică, cât și cea psihică ar putea avea de suferit.

Dar deshidratarea nu este permanentă. Odată ce începem să ne hidratăm corespunzător, beneficiile încep să devină bulgăre de zăpadă.

Cogniția

Cu toții am experimentat oboseala de la mijlocul după-amiezii - credem că o altă cafea ar putea ajuta, dar ajungem să ne simțim nervoși, inima ne bate incomod de repede. Nu avem nevoie de mai multă cafea; avem nevoie de mai multă apă. Studiile au arătat că deshidratarea are un impact negativ asupra abilităților noastre cognitive în general – de la păstrarea amintirilor pe termen scurt până la menținerea concentrării pe termen lung. Hidratarea adecvată vă permite să petreceți mai mult timp concentrându-vă și mai puțin timp luptând prin ceața creierului.

Starea de spirit

Deshidratarea ne afectează direct și starea de spirit. Când suntem deshidratați, dispoziția noastră scade, ne doare capul și ne simțim încordați. S-ar putea chiar să percepem anumite sarcini ca fiind mai dificile decât în ​​mod normal. Cu aceste semnale, corpul nostru încearcă să ne avertizeze că ceva nu este în regulă. Și în timp ce apa nu este un remediu magic pentru a ne rezolva toate problemele, s-a dovedit că are un efect imediat calmant. Într-un studiu de la Cambridge University Press, persoanele care au primit apă au raportat că se simt mai „calme”. Data viitoare când începi să te simți copleșit la locul de muncă, întreabă-te când a fost ultima dată când ai băut o înghițitură de apă – hidratarea nu va face ca munca să dispară, dar s-ar putea să-ți schimbe abordarea față de ea.

Calitatea somnului

Calitatea îmbunătățită a somnului și hidratarea merg mână în mână. Te-ai trezit vreodată în miezul nopții căutând cu disperare un pahar cu apă? Sau ai fost trezit de o durere de cap sau o crampe la picior? Acestea sunt toate efectele deshidratării din ziua precedentă. Hidratarea adecvată te ajută să dormi mai profund și cu mai puține întreruperi.

Construirea de obiceiuri sănătoase

Apa de băut este fundamentul unui stil de viață sănătos. Când am început să beau mai multă apă, energia mea s-a îmbunătățit, iar motivația mea de a urma alte obiceiuri sănătoase a venit odată cu ea. Am băut apă în loc de sucuri carbogazoase, așa că nu am mai  experimentat lipsa de energie generata de consumul de zahăr după-amiază. Am băut un pahar cu apă înainte și după masă, așa că m-am simțit mai sătul și nu am avut nevoie să mănânc atât de mult. M-am hidratat înainte de antrenamente, astfel încât corpul meu a putut să-mi revină cu o viteză mult mai mare, trimițându-mă înapoi la sală cu mai multă frecvență. Energia mea a crescut vertiginos, am fost mai productiv la serviciu și am slăbit  - toate aceste schimbări au început când am început să-mi umplu sticla de apă în fiecare dimineață.

Cum să creezi obiceiul de a bea apă

Pentru a construi un obicei, acesta trebuie să fie convenabil. Pregătește-te pentru succes făcând apă disponibilă în mod constant și convenabil pe tot parcursul zilei. Dacă nu ești sigur de unde să începi, iată câteva trucuri care mă ajută să mă asigur că rămân hidratat.

  •     Investește într-o sticlă mare de apă, astfel încât să nu fii nevoit să-ți umple din nou paharul în mod constant;
  •     Bea apă lent și des câte o gură de apă, pentru o hidratare corectă;
  •     Instalează pe telefon o aplicație pentru notificări care să-ți amintească pe tot parcursul zilei să bei apă;
  •     Optează pentru apă atunci când mănânci în oraș;
  •     Aromatizati apa cu fructe si/sau suplimente;
  •     Recompensează-te pentru a-ți atinge obiectivul de aport de apă.

Știm că un stil de viață sănătos nu se construiește peste noapte; viețile noastre se transformă prin acumularea de mici schimbări și obiceiuri zilnice. Încercați aceste trucuri și începeți să beți mai multă apă în fiecare zi. În timp, s-ar putea să vedeți din ce în ce mai multe obiceiuri sănătoase care încep să se acumuleze.

 


 

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!